miercuri, 15 iulie 2009

La ce te gândeşti ?



Ante scriptum:

-Ce faci bade Gheo, şăzi şi cujeţi?

-Nooo, numa şăd.


Am urât intrebarea asta de când mă ştiu. În general este o încercare perversă de a te scoate din ale tale şi de a scormoni adânc in subconştientul tău.


-La ce te gândeşti?

-La nimic.

-Nu se poate să nu te gândeşti la nimic.

-Ba se poate….$%%$#@^&$%!


Ele nu inţeleg niciodată chestia asta. Cum să stai acolo într-un colţ şi să nu te gândeşti la nimic? Probabil că le ascunzi ceva. O mai iubeşti oare ? O înşeli? Probabil că te gândeşti la alta chiar în timp ce o puneţi. Aşa e, sigur ai pe altcineva. Ce-o avea ea in plus? O fi mai tânără, o fi arătând mai bine? Nu ştiu, dar oricum răspunsul “la nimic” e o chestie care le înfurie şi le face super suspicioase.


E o întrebare încuietoare mai ales după ce aţi pus-o. De obicei pe tine te apucă somnul, iar ele au chef să fie ţinute în braţe, să le spui că le iubeşti, să îţi arăţi sentimentele…Dacă stai pe gânduri şi nu zici nimic în situaţii din astea eşti futut.


Ba se poate să nu te gândeşti la nimic. Eu de multe ori îmi las mintea să zboare complet aiurea. E un mod de a evada, de a-mi odihni mintea, ca marii maeştri yoga. Nu e visare a-m-pulea, ci pur şi simplu e un fel de “power-save”. Îmi place din când in când să nu mă gândesc la nimic. Dar bineînţeles că ele, ca nişte fiinţe complexe ce sunt, care au mintea întotdeauna ocupată cu zeci de mii de gânduri concurente, ele nu pot concepe cum să vegetezi aşa şi sa nu te gândeşti la nimic. Sigur iţi coace mintea ceva şi nu vrei să le împărtăşeşti şi lor. Bineînţeles că eşti ca de obicei un porc insensibil, care nu a descoperit binecuvântarea comunicării, care e cheia unei relaţii reuşite, şi că totul se va sfârşi dezastruos din cauza ta.

Pe când tu, biată fiinţă nevinovată, erai amărât ca a pierdut Poli, că nu se strânge gaşca pentru partida de pescuit din weekend sau că s-a contramandat o ieşire la bere, ori pur şi simplu eşti obosit şi nu ai chef de nimic.




Mă gândesc la o listă ( non-exhaustivă ) de răspunsuri posibile la această întrebare mârşavă. Să nu spuneţi niciodată “la nimic”. Doar va înrăutăţi situaţia, oricum nu veţi fi crezut şi veţi începe să fiţi bănuit de chestii.Şi când intr-adevăr veţi da motive să fiţi bănuit de chestii, îi veţi da motive să spună: “Porcule, ştiam eu de 2 ani că mă inşeli”. Şi de fapt, tu, nevinovat, o inşeli doar de 3 luni. Iată o posibilă listă:

-La cât de bine ne înţelegem noi doi şi cât de bine comunicăm – aici puteţi băga şi alte chestii gen, dar fiţi atenti să nu fie prea pe faţă minciuna. Femeile au de obicei un nas mai fin decât noi şi ne pot prinde cu vrăjeala.

-La planurile noastre de vacanţă ( aici puteţi băga şi anumite variaţiuni gen decorarea casei, numele pe care o să îl daţi lu’ ăla micu, câţi copii vreţi să aveţi…)

-( După ce aţi pus-o ). Mă gândeam aşa…uite, crăpătura aia din tavan e nouă? Nu am observat-o până acuma. Bineînţeles că o să ţi-o iei, dar dacă nu ai altă idee, tot e mai bine decât să zici “la nimic”.

-E secret! Şi la privirea ei uimită bagi un “vreau să-ţi fac o surpriză”. Dezavantajul e că după aia chiar trebuie să-i faci o surpriză, deci un efort suplimentar.

-La meciul de diseară – bineinţeles că va zice că nu eşti profund, că nu te gândeşti decât la nimicuri şi la luzerii tăi de prieteni cu care pierzi vremea aiurea, dar măcar nu o faci să bănuiască cum ce-ai gândi la amante sau alte chestii.

-Bineinţeles puteţi juca dur gen – “dacă voiam să ştii gândeam cu voce tare”. Dar aici intrăm pe teren periculos şi fiecare ştie mai bine cum să gestioneze aşa ceva cu a lui.

- “La nimic” – cu asumarea tuturor consecinţelor.


Bineînţeles că lista poate fi completata. Părerile specialiştilor sunt binevenite.

6 comentarii:

  1. vine o "specialista"sa dea si ea cu penita.
    "la nimic"e sinonim din punctul meu de vedere cu raspunsul la intrebarea "ce faci?"-bine" e la fel de sec.
    Eu ca sa raspund intrebarii idioate"la ce te gandesti",deseori zic tampenii ca:la broaste raioase,sau salvarea planetei,ma gandesc ca ironia e cea mai de folos la intrebarile tampite ale femeilor(ca tre' sa recunosc ca suntem artiste la intrebari stupide)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu de obicei la intrebarea asta raspund cu "Ce intrebare stupida. Ma gandesc la ce vreau eu."
    E in genul "daca voiam sa stii gandeam cu voce tare"... e cel mai tare raspuns.
    Eu ca femeie niciodata, dar niciodata n-am intrebat asta. Nu de alta dar e prostesc, si e in genul muierilor proaste care vor sa-si controleze barbatul. Si imaginea ma dezgusta. Sa se gandeasca la ce-o vrea, oricum imi dau seama dupa privire daca intervine ceva grav sau daca ma uraste. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. ma, eu sunt barbatul care spune sex "la pula mea"

    RăspundețiȘtergere
  4. aualeu pardon! ce sa-mi faci, mai sus era "sec"

    RăspundețiȘtergere
  5. Cele mai faine intrebari sunt alea gen "ma mai iubesti" ? Cand e un meci de fotbal sau tu vrei sa dormi. Si cum repertoriul de intrebari stupide ale femeilor in general e inepuizabil...am dat doar un exemplu.

    Si referitor la raspunsul "la nimic", de acord ca e sec , dar WTF..asa intrebare, asa raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci raspunsul la intrebarea asta se da in functie de ce centura ai.
    Daca ai centura alba prima relatie maimutoi plm vrei sa impresionezi bagi din top e chiar binevenita intrebarea pozezi sensibil si poate face muie apoi.
    Daca ai centura maro nitel trecut prin d-astea bagi minciuni ca nu mai vrei sa impresionezi si nici nu ai chef de bataie de cap.
    Apoi vine centura neagra cand auzi intrebarea o asteptai de mult sa iti razbuni umilintele anterioare cand ai facut sluj. Atunci spui ranjind -"Ce ai mai vrea tu sa stii asta" :D. Apoi ii dai directa "Pot sa te mint ce vrei tu". Si abia apoi te explici te uiti contrariat si intrebi -"Ce intrebare de kkt e asta conteaza la ce ma gandesc la nimic pot sa fac si asta la kkt-uri gen ce am auzit azi la radio sau la o pizda buna muiata-n frisca pe care o fut pusa gramada peste sora-sa geamana si un pitic sa se uite si ma gandeam dc ai vrea sa vii si tu sa imi faci vant cu evantaiul". Apoi o intrebi "-Iti plac glumele mele cand sunt enervat". Si ea zice nu si tu atunci zici "Bine atunci nu ma mai enerva". - Case closed.

    Coaie daca nici in capul tau nu mai poti sa faci ce vrei...
    Ddeci nu uitati la asta nu se inchid ochii reactia trebuie sa fie clara raul nu trebuie taiat de la radacina ci smuls cu tot cu radacina si puse deseuri nucleare peste sa nu mai creasca acolo nimic 1000 de ani.

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI