sâmbătă, 24 octombrie 2009

Poveşti corporatiste - episodul 1

O firmă avea 15 angajaţi care munceau cu drag şi spor. Să-i numim a,b,c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o. Într-o zi cu soare apare un mail:

“Dragi colegi, societatea noastră are de astăzi un nou patron. Acesta are SIDA, nu mai are mult de trăit, şi ca urmare vrea să-şi trăiască în mod plăcut ultimele clipe. De aceea el a hotărât să fută în cur toţi angajaţii. Vă mulţumim pentru cooperare.”


Angajaţii se revoltă, fac grevă, ameninţă cu plecarea in masă. Apare un nou comunicat:

“În urma consultărilor cu acţionarii, patronul şi departamentul HR s-a ajuns la concluzia că patronul oricum nu poate să vă fută pe toţi în cur, doar pe cinci dintre voi. Aceştia sunt: a,b,c,d şi e. Mai mult, nu toţi vor fi futuţi la fel de mult şi de adânc. Veţi primi individual plicuri cu detalii. Vă rugăm să păstraţi confidenţialitatea. Vă mulţumim pentru cooperare.”


Toţi ceilalţi angajaţi răsuflă uşuraţi, a,b,c,d şi e protestează degeaba, ajung să se certe cu ceilalţi care le explică de ce e bine să fie futuţi in cur pentru binele colectiv, şi oricum, dacă nu le place nu îi ţine nimeni în firmă. În timp ce se ceartă între ei se primesc plicurile. a,b şi c constată cu uşurare că în cazul lor se va folosi vaselină şi oricum patronul va purta prezervativ. Şi în cazul lui d şi e patronul va purta prezervativ, dar acesta va fi înmuiat în lipici şi praf de sticlă. Evident, totul e confidenţial. B acceptă, c se pregăteşte, a le explică lui d şi e că totul va fi bine. Angajaţii de la g la o primesc un team-building gratuit din partea firmei. Se îmbată şi îşi amintesc vag că a,b,c,d şi e au ceva probleme. Beau în semn de solidaritate cu ei.


La două zile după întoarcerea din team-building apare un nou mail:


“În urma consultărilor cu acţionarii, patronul şi departamentul de HR s-a ajuns la concluzia că este necesar ca patronul îi fută şi pe ceilalţi angajaţi în cur. Angajaţii, a,b,c,d şi e, pentru că au fost cooperanţi vor pleca în team building. Veţi primi individual plicuri cu detalii. Vă rugăm să păstraţi confidenţialitatea. Vă mulţumim pentru cooperare.”


După câteva luni, cand toţi angajaţii au fost rezolvaţi, este primit următorul mail:

Dragi foşti colegi. După cum ştiţi, eu sunt grav bolnav şi nu mai am mult de trăit. Am decis să mă retrag din activitate. Ca atare am vândut compania unui concern de homosexuali, dat fiind faptul că toţi angajaţii au deja training-ul făcut. Cu o parte banii obţinuţi voi pleca in vacanţă, iar o parte o voi dona fundaţiei “Freddie Mercury pentru Cercetări în Domeniul Lubrifierii”. Vă mulţumesc pentru clipele minunate petrecute alături de voi şi vă trimit această carte poştală în semn de apreciere”



7 comentarii:

  1. Sa zic si eu ca un celebru monden : misto ! Ideea e ca la munca ti-o iei cum...necum. Mai devreme sau mai tarziu cineva ti-o trage si nici nu stiu cum e mai bine : sa fie mai devreme, ca sa scapi si sa te distrezi pe seama celorlati sau mai tarziu, cand se presupune ca vei fi invatat oarece, macar din durerile celor dintai. C'est la vie .

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti dai seama daca aveau o femeie la conducere ce fericiti erau ???

    RăspundețiȘtergere
  3. Da angaja un negru sa ii fute in cur. Cand esti angajat cineva tot te fute in cur, e in natura lucrurilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. macar le-a trimis o vedere...

    RăspundețiȘtergere
  5. asta e beton. Pur şi simplu beton !!! Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  6. As rade si eu daca povestea asta n-ar fi prea reala pentru asa ceva.

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI