vineri, 5 august 2011

Salvaţi planeta !


Tot mai des auzim pe la TV, radio ş.a.m.d. sintagma “Salvaţi Planeta!”. Cǎ_cicǎ noi am fi responsabili de moartea planetei, cǎ_cicǎ o sufocǎm cu dioxid de carbon, gaz de eşapament, deşeuri de plastic şi alte chestii ne-eco.

Nu-i adevǎrat! Eu cred cǎ e, dacǎ un o minciunǎ sfruntatǎ menitǎ sǎ vǎ întoarcǎ  atenţia de la adevǎratele chestii nasoale, doar aşa zice teoria conspiraţiei, cǎ vine o agenţie din aia care de fapt nu existǎ şi al cǎrei nume dacǎ îl afli trebuie sǎ te omoare şi intoxicǎ lumea cu informaţii care de care mai false şi un mai ştie melteanul de rând ce sǎ creadǎ, cǎ aşa au fǎcut şi cu extratereştrii de la Roswell pe care i-au ascuns în Hangarul 18, aţi vǎzut filmul, nu ?

Unde rǎmǎsesem de fapt? Aha! Salvarea planetei. Pǎi cum cǎ noi am ucide lent planeta. Pǎi n-are cum, frate! E - daca nu o minciunǎ sfruntatǎ - cel puţin o chestie nesimţitǎ şi o izbucnire de orgoliu din partea unor furnici care nu fac decât sǎ mute grǎmezi de lucruri dintr-o parte în alta.
Adicǎ cum adicǎ? Pǎi aşa simplu. Credeţi-mǎ, planeta e bine! De când suntem noi pe aici? De câteva milioane de ani ( sau vreo şapte mii, o sǎ zicǎ ǎia care mai cred încǎ în povestea cu coasta Evei ). Planeta de când funcţioneşte? Pǎi dupǎ ultimele mele calcule, şi a altor specialişti, de vreo patru miliarde juma’ de ani. Timp în care, porcuşorii mei, a trecut prin chestii muuuult mai naşpa decât acum. A fost bombardatǎ cu meteoriţi cât oraşe întregi, vulcanii au erupt în atmosferǎ tot ce se plimba prin maţele pǎmântului, continentele s-au mişcat de la locul lor de zeci de ori, şi o sǎ continue sǎ se mişte muuult dupǎ ce noi vom fi terminat treburile pe aici. N-a fost timp de milioane de ani n-a fost nici un copac pe scoarţa pǎmântului, cǎrbunii un existau decât sub formǎ de metan ( iar ǎla era tot în atmosferǎ ), şi n-a mai urlat nimeni la nimeni cǎ un planteazǎ copaci.
Dupǎ aceea, o grǎmadǎ de specii au apǎrut, au dispǎrut, specii mult mai mari şi mai importante decât nişte gâze sau mamifere pentru face lumea atâta caz. Ce-ar fi fost sǎ înceapǎ unii din triburile de oameni primitivi cu ecologisme gen “Salvaţi Pǎdurea cretacicǎ, Brahiozaurii şi T-Rex! Nu vedeţi ce plǎpânzi sunt? Dispariţia lor va afecta tribul nostru, care se va inmulţi peste mǎsurǎ, va inventa mitralierele şi tancurile şi va ajunge sǎ se cǎsǎpeascǎ mult mai eficient decât pânǎ acum. Vom fi o catastrofǎ pentru planetǎ. Salvaţi planeta!”.
Iar în tot acest timp, credeţi-mǎ, Pǎmântul se simţea foooarte bine şi fǎrǎ noi, şi cu noi. Lui chiar nu-i pasǎ dacǎ existǎm sau un pe coaja lui, el îşi face treaba oricum. Un planeta trebuie salvatǎ, dragii mei porcuşori. Nici noi nu trebuie sǎ fim salvaţi, la ce specie cretinǎ suntem. Ne credem deştepţi cǎ am inventat nişte chestii ca maceta, nava spaţialǎ, roata de torturǎ, picǎturile de nas şi şocurile electrice? E un mare fâs, pe bune. Dacǎ ne-am fǎcut-o cu mâna noastrǎ, mǎcar sǎ dispǎrem în linişte, fǎrǎ a deranja prea mult. Suntem doar nişte vaci care au mâncat toatǎ iarba de pe pǎşune înainte de a fi in stare sǎ se mute pe pǎşunea vecinǎ şi acum stau şi behǎie de foame înainte de a începe sǎ se mǎnânce între ele.

Peste câteva mii de ani pǎmântul nu-şi va mai aminti de noi decât vag, ca de o specie agasantǎ de pǎduchi de care a scǎpat la un moment dat trǎgând o bǎşinǎ. Deşerturile sale nesfârşite vor fi cutreierate de şobolani uriaşi mutanţi care se hrǎnesc cu plastic şi nisip şi fac fotosintezǎ, iar Pǎmântul îşi va gǎsi în sfârşit linistea. Asta pânǎ când şobolanilor uriaşi mutanţi care se hrǎnesc cu plastic şi nisip şi fac fotosintezǎ le va creşte un creier mai mare, vor re-inventa mitraliera şi îşi vor scoate maţele între ei mult mai eficient decât cu singurul corn pe care îl au în frunte pe post de dinţi.

4 comentarii:

  1. In raport cu timpul si cu dinozaurii suntem neinteresanti, insa pentru noi conteaza clipa.

    RăspundețiȘtergere
  2. unde ai fost porcule?
    n-auzi ca cei mai rezistenti sunt gandacii futu-le muma-n cur?
    aia razbesc prin foc si para, la explozii solare, la explozii atomice.
    numa la copita de porc, sau tenisi chimezesti de 3 la 10 lei nu...
    oricum, rasa asta idioata de gandaci o sa fie mult timp si după ce noi n-o sa mai fim. insa cred ca noi vom exista cat timp va fi pamantul.
    avem inteligenta de-a supravietui...

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI